Lufta e Çanakalasë Vergrößern

Lufta e Çanakalasë

AL-Nun10267

Neuer Artikel

...Po, nuk mund të mposhtet shpirti i njeriut. Asnjë ushtri në botë nuk mundet të qëndrojë aq gjatë. Vetëm sot kemi gjuajtur 1800 shrapnelë. Kaluan me muaj që natë e ditë jemi duke i bombarduar pozicionet e tyre nga anijet tona luftarake. Çfarë mundet të bëhet tjetër për ti ndarë turqit e rraskapitur por të mbrojtur nga Allahu i tyre i Madhëruar!... Komandanti Kryesor i Forcave Aleate Ushtarake Gjenerali Jean Hamilton

Mehr Infos

2 Artikel

Achtung: Letzte verfügbare Teile!

14,95 €

Mehr Infos

Lufta e Çanakalasë


Autor: Mehmet Nijazi

Përktheu: Sejdula Alili

Titulli në origjinal: Çanakkale mahseri

Botues: NuN

Biblioteka: Sythi

Edicioni: Letërsi

Nr: 118

Redaktor profesional: prof. dr. Ahmet Sherif

Lektor: E. Bakollari

Dizajn i ballinës: Azem Zaimi

ISBN: 9989-742-67-7

Katalogizimi në bibliotekën "Kliment Ohridski"-Shkup

Libri botohet me ndihmën edhe të Ministrisë së Kulturës dhe turizmit të Republikës së Turqisë....Po, nuk mund të mposhtet shpirti i njeriut. Asnjë ushtri në botë nuk mundet të qëndrojë aq gjatë. Vetëm sot kemi gjuajtur 1800 shrapnelë. Kaluan me muaj që natë e ditë jemi duke i bombarduar pozicionet e tyre nga anijet tona luftarake. Çfarë mundet të bëhet tjetër për ti ndarë turqit e rraskapitur por të mbrojtur nga Allahu i tyre i Madhëruar!...

Komandanti Kryesor i Forcave Aleate Ushtarake Gjenerali Jean Hamilton

Nëse ka diçka që quhet gëzim për një ushtar, mund të themi se ajo është lufta krahë për krahë me turqit.

Ishin njerëz të varfër. Gjella kryesore e tyre ishte çorba e bërë nga krundet e grurit, pinin ujë të pashëndetshëm, flinin nëpër strehimore balte, por luftonin si luanë kundër armiqve të pajisur me mjete dhe armë moderne... Në zemrën e këtyre njerëzve ka vetëm e vetëm një dashuri të shenjtë për atdheun. Ende nuk kam parë popull si ata; që shkojnë drejt vdekjes duke qeshur.

 Komandanti i Armatës së Pestë Osmane Mareshal Liman von Sanders


Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

Lufta e Çanakalasë

Lufta e Çanakalasë

...Po, nuk mund të mposhtet shpirti i njeriut. Asnjë ushtri në botë nuk mundet të qëndrojë aq gjatë. Vetëm sot kemi gjuajtur 1800 shrapnelë. Kaluan me muaj që natë e ditë jemi duke i bombarduar pozicionet e tyre nga anijet tona luftarake. Çfarë mundet të bëhet tjetër për ti ndarë turqit e rraskapitur por të mbrojtur nga Allahu i tyre i Madhëruar!... Komandanti Kryesor i Forcave Aleate Ushtarake Gjenerali Jean Hamilton