Tolstoji për Muhamedin salallahu alejhi ves-sel-lem Vergrößern

Tolstoji për Muhamedin salallahu alejhi ves-sel-lem

AL-Abo90004

Neuer Artikel

"Sado që të jetë e çuditshme të thuhet, për mua islami është më i lartësuar se krishterimi. Sikur njeriu të kishte të drejtë zgjedhjeje, atëherë pa kurrfarë dyshimi e hamendjeje çdo njeri i mençur do ta pranonte islamin, Një Zot dhe të Dërguarin e Tij."

Mehr Infos

5 Artikel

5,14 €

Mehr Infos

Autorët:

Leon N. Tolstoj

Titulli i librit:

Tolstoji për Muhammedin s.a.v.

Përktheu nga boshnjakishtja:

Behxhet Jashari

Faqe:

172

 

Libër që një kohë të gjatë qëndroi i fshehur   

"Sado që të jetë e çuditshme të thuhet, për mua islami është më i lartësuar se krishterimi. Sikur njeriu të kishte të drejtë zgjedhjeje, atëherë pa kurrfarë dyshimi e hamendjeje çdo njeri i mençur do ta pranonte islamin, Një Zot dhe të Dërguarin e Tij."  Leon Nikollaeviç Tolsotj (1828 - 1910)

Për tekstet e shkruara të Lav Tolstoit që kanë të bëjnë me hadithet e të Dërguarit Muhammed s.a.v.s., tanimë një kohë të gjatë dihet ndër qarqet e botuesve, mirëpo këtu është fjala për një vepër të fshehur e cila nuk mundi të publikohet para lexu­es­ve. Në të vërtetë interesimi i Lav Tolstoit për fjalët e Muhammedit s.a.v.s., si dhe për tubimin dhe publi­kimin e tyre para popullit rus, ishin me rëndësi mjaft të madhe.

Ai dëshiroi që këto tia paraqesë au­diotoriumit fetar e kulturor rus.

Deshi Allahu që lexuesit shqiptar tua sjellim këto tekste, mendime dhe letërkëmbime të një prej kolosëve të letërsisë ruse për Muhamedin, salallahu alejhi ue selem.

 

 

Bewertungen

Aktuell keine Kunden-Kommentare

Eigene Bewertung verfassen

Tolstoji për Muhamedin salallahu alejhi ves-sel-lem

Tolstoji për Muhamedin salallahu alejhi ves-sel-lem

"Sado që të jetë e çuditshme të thuhet, për mua islami është më i lartësuar se krishterimi. Sikur njeriu të kishte të drejtë zgjedhjeje, atëherë pa kurrfarë dyshimi e hamendjeje çdo njeri i mençur do ta pranonte islamin, Një Zot dhe të Dërguarin e Tij."