HIXHAMEJA View larger

HIXHAMEJA

AL-Klu20034

New product

Autor: Shehab El-Bedri Jasin

More details

11 Items

5,61 €

More info

SHEHAB EL-BEDRI JASIN

HIXHAMEJA

SUNNET PEJGAMBERIK
DHE MREKULLI MJEKSORE


Autor: Shehab El-Bedri Jasin

Nga Arabishtja: Sabahudin Fetahu

Recenzent: Ali Shaban Tanusha

Lektor: Gjylsime Zenuni-Jashari

Përgatitja kompjuterike: Besnik Hamiti

Kopertina: Sedat Ramadani

Përmbajtja:

HYRJE 7

Kauza e komparacionit në këtë botim 8

URDHËROJE UMMETIN TËND ME HIXHAME, 0 MUHAMMED (SAL-LALL 

LLAHU ALEJHI UE SEL-LEM] 11

HADITHET QË TË NXISIN PËR TË BËRË HIXHAME 19

KËSHILLA E BANORËVE TË QIELLIT 21

HADITHET QË FLASIN PËR HIXHAMEN E PEJGAMBERIT [SAL-LALL 

LLAHU ALEJHI UE SELEM] "SUNNETI PRAKTIK" 31

SHPËRBLIMI (KOMPENZIMI) I ATIJ QË E KRYEN HIXHAMEN 33

VENDET NË TË CILAT BËN DOBI KRYERJA E HIXHAMES 39 Hixhameja ilaç për Kurdesh 44

KOHËT E KRYERJES SË HIXHAMES 47

Caktimi i disa ditëve të javës për hixhame 48

SAHABËT DHE HIXHAMEJA 51

HIXHAMEJA ILAÇ KUNDËR HELMIT DHE SIHRIT (MAGJISË) 59

HULUMTIM RRETH AGJËRIMIT TË ATIJ QE BËN HIXHAME 65 Argumenti për derogimin e hadithit "Ka bërë iftarë (e ka prishë agjërimin) ai që bën hixhame dhe ai që i bëhet hixhameja." 69
Sahabët me hixhamen gjatë agjërimit 71
LARJA (GUSLI, PASTRIMI) NGA HIXHAMEJA 81
Fjalë (shprehje) të dobishme 83

Ka ardhur në revistën EI-Ehram EI-Arabi 88

Mjekët: Perëndimi e vlerëson mjekësinë e Pejgamberit

Ilahu alejhi ue sel-lem] më shumë se ne! 89

Dëshmitë e të sëmurëve pas shumë viteve të dhimbjeve 93 PËRFITIMET DHE DOBITE SHËNDETËSORE TÉ PËRGJITHSHME TË HIXHAMES 97

Përfitimet dhe dobi?e e hixhames së th atë 98

METODA BASHKEKOHORE E ENËVE TË VAKUMIT DHE HIXHAMEJA...101

Ç'DUHET PATUR PARASYSH PARA SE TE BËHET HIXHAME 113

SHTOJCË 121

MJALTI SI ILAÇ 121

PASTHENIE 125


Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

HIXHAMEJA

HIXHAMEJA

Autor: Shehab El-Bedri Jasin