Kështu më mësoi jeta View larger

Kështu më mësoi jeta

AL-Abo90007

New product

Libri me urtësi mi i shitur në botën islame.

More details

3 Items

Warning: Last items in stock!

21,50 €

More info

Autorët:

Dr. Mustafa es-Sibai

Titulli i librit:

Kështu më mësoi jeta

Përktheu dhe përshtati:

ArbBooks

Redaktor fetare:

Abdyl Fuga

Faqe:

370

 

 

Libri me urtësi mi i shitur në botën islame.

           

Semundjet e ketij qyteterimi

Nje nga shkaqet e shkaterrimit dhe semundjeve te ketij qyteterimi eshte se dinakerine e quan mendjemprehtesi dhe inteligjence,shfrenueshmerine e quajne liri ,poshtersine art,eksploatimin dhe shfrytezimin mbrojtje.

Kafsha zemerlige

Atehere kur njeriu eshte i meshireshem ndaj kafshes dhe ne te njejten kohe jo i meshireshem ndaj njeriut ,ai behet nje predikues hipokrit i meshires, ndersa ne te vertete ai eshte nje kafshe zemerlige.


Peshorja e marteses se lumtur

Vija e cila e ndan lumturine dhe fatkeqesine e bashkeshortit eshtye ajo qe bashkeshortja e tij t'i qendroje ne ndihme gjate problemeve dhe fatkeqesive e jo kunder tij.

Balsami per plage

Po,balsami i plages eshte te besuarit ne kadane(caktimin)dhe kaderin e Allahut.

Ilaci me i mire eshte ilaci i fese ne caktueshmerine dhe ne paracaktueshmerine e Allahut.

Me te rrezikshem per fe

Ata te cilet ne menyre te gabuar i kuptojne rregullat e fese,jane me te rrezikeshem per fe se sa ata te cilet i thyejne urrdherat e Allahut .Te atillet gabojne ndaj Allahut dhe i largojne njerezit nga Islami ,e me pas mendojne se gjesti i atille shkakton afrim tek Allahu i Lartmadheruar.Keta te tjeret pasojne epshin e tyre,e dine se jane duke gabuar ndaj Allahut te Lartmadheruar ,nuk zgjat shume e pendohen,duke kerkuar falje nga Allahu i Lartmadheruar.

Njeriu i kesaj bote ne llogari te fese

Ai i cili shkakton deme ne rruge,plaqkit dhe kidnapon eshte me afer Allahut se ata te cilet jetojne dhe kenaqen ne kete bote ne llogari te fese.

Principi fisnik

Cdo princip eshte fisnik ,pervec atyre qe jane te gjykuar nga rregullat fetare e qe njeriun e bejne jofisnik.

Meshira jashte rregullave te sheriatit

Meshira e cila sipas sheriatit nuk eshte e lejuar ,eshte dobesi e te dobetve ose iluzion dhe mashtrim i atyre,te cilet nuk posedojne argumente.

Nese deshiron...


Nese deshiron jete te gezuar, atehere kujdesu per shendetin tend, nese deshiron jete te lumtur te mbushur me kenaqesi, atehere kujdesu per moralin tend, nese deshiron jete te perhereshme atehere kujdesu per mendjen, nese i deshiron te gjitha ato qe i permendem me larte atehere KUJDESU PER FENE TENDE.

 

 

 

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Kështu më mësoi jeta

Kështu më mësoi jeta

Libri me urtësi mi i shitur në botën islame.