Kodra me sevape per pak minuta View larger

Kodra me sevape per pak minuta

AL-SHI170022

New product

Shfrytëzo rininë para pleqërisë; jetën para vdekjes; kohën e lirë para se të jeshë i zënë; shëndetin pra se të sëmuresh; pasurinë para varfërisë.

More details

This product is no longer in stock

3,27 €

More info

Kodra me sevape për pak minuta
Titulli në gjermanisht: Berge von Hasanat (Belohnungen) in wenigen Minuten
Përktheu nga gjermanishtja: M.Hamidi
Boton: Artbooks
Redaktura gjuhësore: E.Bakollari
Kopertina: Dorlir Kraja
Realizimi kompjuterik: Besnik Hamiti
Faqe:109
Formati: 17 x 12 cm
Shtypi: AJGRAF MATBAA

Përmbajtja:

Resulullahu,salallahu alejhi ue selam, ka thënë:
Shfrytëzoji pesë (gjëra) para se të vijnë pesë të tjera.

Shfrytëzo rininë para pleqërisë;
jetën para vdekjes;
kohën e lirë para se të jeshë i zënë;
shëndetin pra se të sëmuresh;
pasurinë para varfërisë.

Ebu Atahia thotë:
Unë derdha lot për shkak të rinisë sime, por mërzia dhe qarja nuk më bëjn asnjë dobi.
Do të ishte mirë sikur një ditë rinia ime të kthehej te unë, që t,i tregoj asaj se qfarë
kanë bërë flokët e mia të zbardhurame mua.
Ato ma ndryshuan ngjyrën time,shpina ime u shtrembërua,ato ma vodhën gjumin dhe më
bënë te qaj.


Hyrje

 • Këshilla
 • Përfito nga vetja jote për shpirtin tënd para se të të kalojë koha
 • Gruaja jote, më e dashura tek ti
 • Humbja e kohës është më e keçe se vdekja
 • Adhurimi i allahut në një natë është më i mirë se tridhjetëmijë net 6.000 sevape për një minutë
 • 7320 punë të mira për disa minuta
 • Shpërblimi duke lexuar një të tretën e kuranit për pesë sekonda
 • Për një minut aq shumë sevape,sa është edhe numri i besimtarëve
 • 40.000 sevape për dhjetë sekonda
 • Një veper për katër minuta,nuk ka vepruar askush më mirë se ty.përveq atij që ka vepruar më tepër
 • Shpërblimi i njëqind haxheve për tre minuta
 • A ka njeri që do ta fitojë këtëshpërblim
 • 3.600 sevape brenda katër minutave
 • 300 sevape për dy sekonda
 • Një namaz është më i mirë se 100.000 namaza të tjera
 • Një pallat në xhenet dhe 1000x1000 shpërblime kur ti gjendesh në treg
 • Një dua e pranuar dhe xheneti është vendi yt
 • Një dua e pranuar dhe namazi ytdo të pranohet
 • Një dua për dhjetë sekonda e cila përmban të gjithaqëllimet
 • e duave nga kurani dhe suneti
 • Një dhikër i caktuar për pesë sekonda, për të cilin efiton të njëjtin
 • shpërblim sikur të keshë bërë dhikër nga mëngjesi deri në mesditë
 • Një vepër për katër minuta dhe askush nuk është më i mir ditën e llogarisë, përveç atij që ka vepruar më shumë
 • Xhenetin për dy rekate dhe tetë dyert e xhenetithapen për ty
 • Shpërblimi i një shpenzimi madhështor për pak minuta
 • Xheneti për pak sekonda
 • Një vepër brenda disa sekondave dhe asgjë nuk ndërmjet teje xhenetit veç vdekja
 • Të falen gjynahet përmes një vepre për disa sekonda
 • Kënaqësin e allahut përmes mirënjohjes pas ngrënjes dhe pirjes
 • Fitimi i gjenetit përmes largimit të pengesave në rrugë
 • Falje gjynahesh përmes përshëndetjes
 • Xhenetin përmes një sexhdeje
 • Bekimi i të dërguarit, salallahu alejhi ue selam
 • Pasthënia

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Kodra me sevape per pak minuta

Kodra me sevape per pak minuta

Shfrytëzo rininë para pleqërisë; jetën para vdekjes; kohën e lirë para se të jeshë i zënë; shëndetin pra se të sëmuresh; pasurinë para varfërisë.