STRATEGJI TË TË MENDUARIT View larger

STRATEGJI TË TË MENDUARIT

AL-Fu10053

New product

Autor: IBRAHIM EL-FEKIJ Dhjetë këshilla për të menduarit pozitiv

More details

This product is no longer in stock

6,54 €

More info

STRATEGJI TË TË MENDUARIT

 Dhjetë këshilla për të menduarit pozitiv

Autor: IBRAHIM EL-FEKIJ

Studim i hollësishëm që të ndihmon në ndryshimin e mendimeve negative në pozitive, të mëson si të arrish qetësinë shpirtërore dhe të njofton me dhjetë këshilla të të menduarit

 

 

Auto: Ibrahim EL-FEKIJ

Përktheu nga arabishtja:Bunjamin LIMANI

Redaktorgjuhësor:Arsim JONUZi

Korrektor: Namir LAPARDHAJA

Redaktorteknik: Vahid ILJAZI

Faqosja & Kopertina: Jusuf SALIU

 

Mendimtari është ai që prodhon mendimet, mendimet shkaktojnë të menduarit; të menduarit shkakton përqendrimin, përqendrimi shkakton ndjenjat, ndjenjat shkaktojnë sjelljen (veprimet), sjelljet shkaktojnë rezultatet, rezultatet tregojnë (përcaktojnë) jetën tënde aktuale dhe, nëse me të vërtetë dëshiron ta ndryshosh jetën tënde, atëherë, duhet të ndryshosh botëkuptimin si mendimtar.

 

 

Përmbajtja:

 1. KAPITULLII PARË 5

 2. Sl KTHEHET TË MENDUARIT NEGATIV NË TË MENDUAR POZITIV?5

 3. 1. Mendimtari 7

 4. 2. Mendimi 9

 5. 3. Të menduarit 10

 6. Strategji të të menduarit pozitiv 12

 7. 1. Strategjia e ndryshimit të së kaluarës 12

 8. A është e mundur të ndryshohet e kaluara? 12

 9. 2. Strategjia e shëmbëlltyrës së lartë 16

 10. 3. Strategjia e një personi tjetër 23

 11. 4. Strategjia e ndryshimit të përqendrimit 30

 12. 5. Strategjia e ngritjes dhe e rënies 34

 13. 6. Strategjia e rezultateve pozitive 35

 14. 7. Strategjia e ripërkufizimit 38

 15. 8. Strategjia e ndarjes (pjesëzimit) 41

 16. 9. Strategjia e vlerës më të madhe 44

 17. 10. Strategjia e zëvendësimeve 50

 18. 11. Strategjia autogjenike 54

 19. 1. Përgatitja 55

 20. 2. Mënyra 55

 21. Përfundimi i kapitullit të parë - 59

 22. KAPITULLI I DYTË 65

 23. DHJETË KËSHILLA PËR TË MENDUARIT POZITIV 65

 24. 1. Dëshira e flaktë 67

 25. 2. Vendimi i prerë 70

 26. 121

 27. STRATEGJI TËTË MENDUARIT

 28. 3. Mbajtja e përgjegjësisë 74

 29. 4. Njohja e vetvetes 80

 30. 5. Përcaktimi i qëllimeve 84

 31. 6. Siguria në aftësitë (afirmimet) 91

 32. 7. Koha pozitive 96

 33. 8. Zhvillimi i vetvetes 100

 34. 1. Leximi: 101

 35. 2. Dëgjimi: 102

 36. 3. Shikimi: 102

 37. 4. Tubimet ose tribunat: 103

 38. 5. Seminaret: 103

 39. 6. Kurset: 104

 40. 9. Heshtja dhe shpresa e vazhdueshme (optimizmi) 105

 41. Ka rrëmujë të jashtme: 105

 42. Ka edhe rrëmujë të brendshme: 106

 43. Do të mësoj një mënyrë të thjeshtë për ta mësuar

 44. heshtjen dhe optimizëm: 107

 45. Falënderim, All-llahut 107

 46. Të kesh parasysh edhe pikat në vazhdim: 109

 47. 10. Interesat personale dhe aktivitetet e përditshme

 48. Si e kalon një ditë tënden? 110

 49. A ke ndonjë hobi të veçantë me të cilin merresh më

 50. së paku një herë në javë? 110

 51. Përfundimi 115

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

STRATEGJI TË TË MENDUARIT

STRATEGJI TË TË MENDUARIT

Autor: IBRAHIM EL-FEKIJ Dhjetë këshilla për të menduarit pozitiv