Biografia e Othman ibn Affanit View larger

Biografia e Othman ibn Affanit

AL-Fja30002

New product

Libri që e keni në dorë ëshët një biografi e gjerë për një personalitet të lartë islam, Othman ibn Affani r.a.

More details

This product is no longer in stock

24,30 €

More info

Biografia e Othman ibn Affan - Allahu qoftë i kënaqur me të

Titulli i origjinalit: The Biography of Othma ibn Affan
Autor: Dr. Muhammed Ali Es-Sallabi
Përkthau: Driton Maxhuni
Redaktore fetar: Valbone Bytyqi
Boton: Sh.B. Fjala e Bukur
Prishtinë 2011
Faqe: 440

 

Libri që e keni në dorë ëshët një biografi e gjerë për një personalitet të lartë islam, Othman ibn Affani r.a.

Othman ibn Affani r.a., halifi i tretë në radhën e halifëve të drejtë, ishte prej personave të parë që e pranoi Islamin. Gjatë jetës së të Dërguarit a.s., ishte shoqëruesi i tij i pandashëm dhe ndihmëtarë i tij në thirrjen islame.

Ai ishte i ditur, bujar, i drejtë, i butë, i turpshëm, largëpamës dhe menjdjemprehtë. Jeta e tij është plotë ngjarje dhe ndodhi, të cilat nxjerrin në dritë vlerën e këtij njeriu të madh, Allahu qofët i kënaqur me të. Tërë jetën e tij ia kushtoi kësaj feje dhe për asnjë moment nuk e kursej kohë ose pasurinë për të. Në fund, edhe jetën e dha në mbrojtje të kësaj feje dhe të unitetit të muslimanëve.

 

Kur ta përfundoni leximin e librit do të dilni me shumë përgjigje të qarta ndaj pyetjeve:

  • Kush ishte Othman ibn Affani r.a.?

  • Si u zgjodhë halif i muslimanëve?

  • Çfarë e karakterizoj periudhën e hilafetit të tij?

  • Cili ishte qëndrimi i sahabëve ndaj këtyre ngjarjeve?

  • E shumë të vërteta të tjera.

 

 

 

 

Reviews

No customer reviews for the moment.

Write a review

Biografia e Othman ibn Affanit

Biografia e Othman ibn Affanit

Libri që e keni në dorë ëshët një biografi e gjerë për një personalitet të lartë islam, Othman ibn Affani r.a.